недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 0
home Вести

Уставниот суд го одложи одлучувањето по дополнувањето на Законот за помилување

Уставниот суд го одложи одлучувањето по дополнувањето на Законот за помилување

На предлог на судијата Осман Кадриу, Уставниот суд со мнозинство гласови одлучи да го одложи одлучувањето по Нацрт-решението за Законот за дополнување на Законот за помилување, за кој минатата недела поведе постапка.

Решението со кое се поведува постапка за Законот за помилување, како што рече Кадриу, има допирни точки со некои денешни предмети кои се на разгледување пред Уставниот суд.

– Судот е известен дека пред Парламентот се води постапка за автентично толкување на овие членови од Законот за помилување, рече Кадриу.

Најнови вести

Коронавирус