понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Уставен пресече за референдумот

Уставен пресече за референдумот

Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република Македонија на 30 јули 2018 година.

За отфралење на иницијативата гласаа седум уставни судии, а за беа двајца Елена Гошева и Јосиф Јосифовски.

Коронавирус