четврток, 8. декември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Уште еден сведок алијас Александар Василевски-Нинџа денеска во судот потврди дека лажно сведочел иако има веќе кривична пријава!

Уште еден сведок алијас Александар Василевски-Нинџа денеска во судот потврди дека лажно сведочел иако има веќе кривична пријава!

Томислав Лазаров кој призна вина и доби условна пресуда за „насилство во Центар“денеска во судот се потврди дека лажно сведочел во врска со овој случај.  Истиот не се гони повеќе ниту во другиот случај против него „Талир“ каде признал дека земал пари спротивно на закон и не ги пријавил што е кривично дело.

Имено по случајот „насилство во Центар“ каде му се цитирале и доказите против него кога го давал тогашното сведочење повторно главен сведок се појавува како дежурен сведок во случајот „Талир“ каде цело обвинение се темели на неговиот лажен исказ.

Овој предмет инаку е покренат по рокот со кој СЈО законски имаше можност да поднесува обвиненија што е потврдено и со едногласна одлука на Врховниот суд иако претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и член на советот во два мандати изнесува лаги околу функционирањето на Општинскиот комитет.

За неговите нелегални активности и земање на пари лично од бизнисмени сега обвинува други луѓе со образложение дека „други му кажале“.

Исто така со материјални докази во судницата се потврди и дека ниту еден член од ОК на ВМРО-ДПМНЕ Центар не извршил донација кон ВМРО-ДПМНЕ за што беше презентиран и материјален доказ и во целост е побиен неговиот исказ.

Одбраната денеска најави и кривична пријава кон Томислав Лазаров за лажно сведочење.

Qatar 2022