петок, 23. октомври 2020. Вести денес: 47
Во живо

Протест на ВМРО-ДПМНЕ против мафијата, за правда и слобода

home Вести

Универзитетот „Мајка Тереза“ ќе добие технолошки парк

Универзитетот „Мајка Тереза“ ќе добие технолошки парк

Министерството за економија и Универзитетот „Мајка Тереза“ од Скопје денеска ќе потпишат договор за кофинансирање за технолошки парк во рамки на универзитетот.

Договорот ќе го потпишат министерот за економија Крешник Бектеши и ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“, Азис Положани.

Кофинансирањето на технолошкиот парк на Универзитетот „Мајка Тереза“ е согласно мерката за финансиска поддршка за основање на нов технолошки парк во рамки на универзитетите во Македонија како дел од Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво 2018 година.

МИА

Коронавирус