четврток, 28. јануари 2021. Вести денес: 74
home Вести

„Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ се приклучува на повикот да Македонија ја обоиме во портокалово и заеднички да се бориме се до спасување и на последната жена, жртва на насилство“

„Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ се приклучува на повикот да Македонија ја обоиме во портокалово и заеднички да се бориме се до спасување и на последната жена, жртва на насилство“

Претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Жаклина Пешевска преку статус на Фејсбук пишува дека да се биде жена е блажена работа, бидејќи жената е столбот на општеството.

-Да се биде жена е блажена работа, бидејќи жената е столбот на општеството.
Денес е 25ти Ноември, Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените и не само денес, секој ден, 365 дена во годината треба да се бориме против насилството врз жените. Но жената жртва, ќе престане да биде жртва тогаш кога ќе го победи стравот во себе и ќе пријави.
Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ се приклучува на повикот да Македонија ја обоиме во портокалово и заеднички да се бориме се до спасување и на последната жена, жртва на насилство!, стои во нејзиниот пост на Фејсбук.

Да се биде жена е блажена работа, бидејќи жената е столбот на општеството.
Денес е 25ти Ноември, Меѓународен ден за…

Posted by Жаклина Пешевска on Среда, 25 ноември 2020

Коронавирус