среда, 16. јуни 2021. Вести денес: 156
home Вести

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ со доделување на заштитни маски и ракавици во Црвениот крст го одбележа светскиот ден на здравјето

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ со доделување на заштитни маски и ракавици во Црвениот крст го одбележа светскиот ден на здравјето

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денеска со поделување на заштитни маски и ракавици за потребите на Црвениот крст го одбележаа светскиот ден на здравјето.

-Имајќи ја предвид новонастанатата ситуација со коронавирусот и грижата за здравјето на луѓето, денес поделивме 400 маски и 450 пара ракавици за потребите на Црвениот крст во Дом на хуманитарни организации ,,Даре Џамбаз”, согласно нашите можности.
Грижата за јавното здравје е на сите нас и ние секогаш ќе бидеме вклучени во хумани мисии сѐ со цел да допринесеме за зачувување на здравјето.
На овој начин и го одбележуваме Светскиот ден на здравјето и се заблагодаруваме на сите херои кои се борат на првата линија со пандемијата од коронавирусот.

Имајќи ја предвид новонастанатата ситуација со коронавирусот и грижата за здравјето на луѓето, денес поделивме 400 маски…

Gepostet von Унија на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ am Dienstag, 7. April 2020

 

ЕУРО 2020

Македонија