вторник, 26. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ во посета на домот за стари лица „Идила Терзиева“

Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ во посета на домот за стари лица „Идила Терзиева“

Претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова заедно со членовите на Извршниот комитет на Унијата на жени по повод 8-ми Март, Меѓународниот ден на жената, направи посета на домот за стари лица „Идила Терзиева“.

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ традиционално секоја година со низа активности го одбележува 8-ми Март, Меѓународниот ден на жената.

-Денес сме во посета на домот за стари лица Идила Терзиева каде што заедно со жените од домот го одбележивме денот на жената. Унија на жени и во минатото но и во иднина ќе продолжи со негување на рацете што не одгледале. На крајот на сите жени во Република Македонија им го честитам 8-ми Март, Меѓународниот ден на жената, изјави Рангелова.

Коронавирус