вторник, 28. март 2023. Вести денес: 50
home Вести

УМС со обука за лидерски вештини на која предавање одржаа Мисајловски со претседателите на ОК Костовски и Стојаноски

УМС со обука за лидерски вештини на која предавање одржаа Мисајловски со претседателите на ОК Костовски и Стојаноски

Во организација на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, потпрестедателот на партијата Владо Мисајловски, со претседателите на ОК Бутел и Ѓорче Петров, Дарко Костовски и Бојан Стојаноски, одржаа обука за лидерски и организациски вештини на членовите на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од првата и втората изборна единица.

Младите од новата генерација на УМС имаа можност да ги слушнат искуствата како порано функционирала УМС кои биле приоритетите, како се правеле акциите и како унијата учествувала во креирањето на младинските политики.

Настанот во кој истакнати членови на УМС во минатото ги споделуваат нивните ускуства со нови генерации продолжува деновиве во сите изборни единици, се очекуваат предавања во Штип, Прилеп, Битола и Гостивар.

loading...