понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 165
home Вести

УЈП ќе блокира сметки за неплатена радиодифузна такса

УЈП ќе блокира сметки за неплатена радиодифузна такса

Управата за јавни приходи опоменала 48.603 фирми или самостојни вршители на дејност за неплатена реадиодифузна такса.

Тие заедно должат речиси 187 милиони денари или над три милиони евра. Фирмите кои нема да ја платат сумата што ја должат за радиодифузна такса ќе бидат блокирани.

Не се знае колкав е бројот на граѓани кои имаа долг кон УЈП за радиодифузна такса. Бројката ќе се знае по подготовката на опомените и за нив.

Радиодифузна такса не се плаќа од октомври лани,

Најнови вести

Коронавирус