недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 64
home Вести

Учениците доцнеле на екскурзијата, родителите бараат класната да не сноси одговорност

Учениците доцнеле на екскурзијата, родителите бараат класната да не сноси одговорност

Двајцата ученици од неготинската гимназија кои доцнеле на екскурзијата во Италија поради тоа што се успале, па биле оставени и не ја посетиле Франција, си ја признале грешката.

Ова го напишале нивните родители во изјавите до која дојде МИА, а на едната од нив се гледа дека е доставена до училиштето.

Во тие изјави, родителите  бараат класната на средношколците да не сноси одговорност.

Две класни раководителки минатата седмица беа разрешени од класното раководителство поради овој случај.