недела, 24. септември 2023. Вести денес: 17
home Вести

УБЕДЛИВО ВОДСТВО НА АРСОВСКА ПРЕД ШИЛЕГОВ: Во оваа скопска населба Данела води дури со над 1000 гласови!

УБЕДЛИВО ВОДСТВО НА АРСОВСКА ПРЕД ШИЛЕГОВ: Во оваа скопска населба Данела води дури со над 1000 гласови!

Според првичните информации до кој стигна КУРИР, независниот кандидат за градот Скопје, Данела Арсовска во овој момент има убедливо водство во овие населени места:

Виниче, Смилковци, Ченто, Маџари, Триангла, Раштак, Лисиче, Хром, Стајковци, Инџиково, Кисела Вода и Ѓорче Петров.

Според нашите информации во бројки на пример во Стајковци,  Данела Арсовска има 1416 гласа наспроти само 272 за Петре Шилегов.

Раштак:

Арсовска 222,

Шилегов 26

 Виниче:

Арсовска: 133

Шилегов:  22

Во Горно Лисиче исто така е евидентна разликата, Данела води со 1504, наспроти Шилегов со само 338 гласа.

Инаку до овој момент на обработени 30% во Скопје Данела Арсовска води во сите скопски општини.

Наскоро поопширно…