вторник, 1. декември 2020. Вести денес: 6
home Вести

Трипуновски: Зелената нафта е само козметичка мерка

Трипуновски: Зелената нафта е само козметичка мерка

Техничкиот министер за земјоделство, Цветан Трипуновски вели дека Зелената нафта е само козметичка мерка.

-Показател дека ова е една тотална неуспешна мерка е фактот што од минатата година речиси 30% од картичките не се ни подигнати од земјоделците затоа што, едноставно нема да ја компензираат загубата во производството. И оваа нова мерка која ја најавуваат, ова зголемување ќе биде само популизам, а нема да има реален ефект врз земјоделското производство, рече тој.

Коронавирус