среда, 8. декември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Трипуновски: За да се спречат несакани последици, предлагам рокот за ажурирање на податоци да се продолжи за 1 месец

Трипуновски: За да се спречат несакани последици, предлагам рокот за ажурирање на податоци да се продолжи за 1 месец

Паниката која што се создаде кај граѓаните заради Корона вирусот ги зафати и земјоделците кои се во ек на ажурирање на податоци во единствениот регистар на земјоделски стопанства со цел да може да го остварат правото на земање на субвенции, истакна Цветан Трипуновски, дополнителниот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.

-Денеска е регистрирана поголема фреквенција на земјоделци во неколку подрачни единици. Имајќи ја во предвид сериозноста на ситуацијата со вирусот и желбата на земјоделците да завршат во предвидениот рок, а да се спречат несакани последици, предлагам рокот за ажурирање на податоци да се продолжи за 1 месец.

Најнови вести

Коронавирус