четврток, 28. јануари 2021. Вести денес: 1
home Вести

Трипуновски: Власта ги оставу тутунарите на цедило

Трипуновски: Власта ги оставу тутунарите на цедило

Цела година зборувам за проблемите при откуп на тутун и огромните количини кои им останаа на тутунарите, но и проблемот што ќе следи оваа сезона. Алармирав за увоз кој се случуваше и дека тоа ќе биде проблем. Еве сега ги гледаме последиците – Катастрофална откупна цена од 130 до 145 денари. Никој сега не му помага на тутунарот. Молчат здруженијата, молчи Инспекторатот, молчи МЗШВ. Никој ама баш никој од надлежните нема решение.

Тутунарите се оставени сами да се снаоѓаат. Народот ќе пати буквално за леб, од продажната цена не можат да подмират ништо, а не пак да извадат некој денар за живеачка. Срам и арам да ви е. Додека вие делите бизниси и ја раскрчмувате државата народот пати.

Барам веднаш да се реагира и правилно да биде вреднуван трудот на тутунарите.

Откупната цена на тутунот мора да се зголеми.

Фејсбук статус на Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ.

Цела година зборувам за проблемите при откуп на тутун и огромните количини кои им останаа на тутунарите, но и проблемот…

Posted by Цветан Трипуновски on Monday, November 30, 2020

 

Најнови вести

Коронавирус