среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 1
home Вести

Трипуновски: Трајан Димковски и СДСМ во овој предизборен период сакаат да ги поткупат земјоделците

Трипуновски: Трајан Димковски и СДСМ во овој предизборен период сакаат да ги поткупат земјоделците

Денеска сум во Свети Николскиот регион поточно во населено место Ерџелија најголем број на дискусии она штосамите земјоделци го  потенцираат апропо мојата вчерашна изјава за онаа нерегуларност која што сака да ја направи Трајан Димковски и СДСМ во овој предизборен  период е тоа да ги поткупи земјоделците со нивните пари, изјави дополнителниот заменски Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски.

-Јас вчера на прес конференција обелоденив дека министерството во овој предизборен период со парите на граѓаните сака да ги  изманипулира и да го потцени нивниот труд и индивидуа, односно оние 60 милион евра кои што сака да ги пушти во овој предизборен период  практично сака да ги омаловажи овие земјоделци. Денеска во разговорите повторно наоѓам на ситуација дека и овдека во Ерџелија има не исплатени субвенции она што  Трајан Димковски го говореше на една од дебатите дека се е исплатено гледаме дека и во Ерџелија таа слика не е вистина. Односно и тука има не исплатени субвенции кои што земјоделците си ги чекаат, посочи Трипуновски и подвлече:

„Во разговорот исто така потенцираа и за проблемите со наводнувањето во 2019 година иако им било ветувано дека ќе бидат ослободени од надомест со  вода ми кажуваат дека минатиот месец декември 2019 година веќе им се пуштени фактури дури иако во овој  дел на Свети Николе речеси да немаше ниту една капка наводнување, односно  површините и приносите беа десеткувани заради тоа што останаа без вода. денеска ќе останам речиси цел ден во околината на Свети Николе ќе посетам уште неколку населени места се со цел да ја доловам правата слика која што за жал СДСМ и Трајан Димковски ја гледаат од една поинаква призма.“

Коронавирус