среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Трипуновски од Долнени: Сите проблеми да се решат во најбрз можен рок бидејќи времето за откуп е се помало, а неоткупените количини се големи

Трипуновски од Долнени: Сите проблеми да се решат во најбрз можен рок бидејќи времето за откуп е се помало, а неоткупените количини се големи

Денеска бев во посета на Ропотово, Дебреште и Пешталево, општина Долнени, на барање на тутунарите од овој регион. Проблеми милион. Стопиран откуп, нереална проценка, ниска цена, неисплатени субвенции и огромни политички притисоци, напиша дополнителен замник министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски на Фејсбук.

-Апелирам сите овие проблеми да се решат во најбрз можен рок бидејќи времето за откуп е се помало, а неоткупените количини се големи.

Коронавирус