петок, 29. јули 2022. Вести денес: 135
home Вести

Трипуновски на средба со земјоделците од Гевгелија

Трипуновски на средба со земјоделците од Гевгелија

Денеска сум во посета на село Стојаково во општина Богданци и селата Негорци и Миравци во општина Гевгелија.

Нека излезе Трајан Димковски од удобниот кабинет и нека ги посети овие села.

Во овие села ќе ги слушне реалните проблеми на македонските земјоделци како неисплатените субвенции, проблемите со наводнувањето на земјиштето, проблемите со неисплатената дополнителна мерка за јагнето, катастрофално ниската цена за откуп на зелката и многу други проблем.

Трајане проблемите се дознаваат на вакви средби, а не на твоите однапред договорени средби.

Коронавирус