понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 22
home Вести

Трипуновски: Катастрофалните политики и негрижата за земјоделците ги приморува фармерите да го намалат бројот на стока па дури и да ги затворат фармите

Трипуновски: Катастрофалните политики и негрижата за земјоделците ги приморува фармерите да го намалат бројот на стока па дури и да ги затворат фармите

Ги посетив Владо, Гоце и Симе во Могила.

Владо, Гоце и Симе се сериозни фармери кои се оставени сами на себе во последниве три години да се справуваат со откупот на млекото. Катастрофалните политики и негрижата за земјоделците ги приморува фармерите да го намалат бројот на стока па дури и да ги затворат фармите. Исто така им доцнат субвенциите, а уште ги чекаат и исплатите за штетите од 2016 година.

Пораката е јасна, доаѓа крајот на погубните политики на СДСМ, после 12 април доаѓа обновата на Македонија!

Фејсбук статус на Цветан Трипуновски, дополнителен заменски министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Коронавирус