четврток, 22. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

Трипуновски: Додека Заев диктира судски пресуди и крои обвиненија, граѓаните ја живеат тешката реалност секој ден

Трипуновски: Додека Заев диктира судски пресуди и крои обвиненија, граѓаните ја живеат тешката реалност секој ден

Зборев со чичко Томе, човек кој животот го поминал заработувајќи со своите две раце од оваа македонска земја. На чесен и честит начин. Кажува како било порано како е сега. Му се гади од бандитизмот на власта, криминалот и корупцијата во секоја пора на општеството. Додека Заев диктира судски пресуди и крои обвиненија по негов терк, граѓаните низ Македонија ја живеат тешката реалност секој ден. Младите се иселуваат, ни се испразнија и селата и градовите. Платите се ниски, а даноците високи. Откупот е слаб, а цените уште послаби. Ова мора да се промени. Потребна е обнова, вели во својата објава дополнителниот заменик министер за земјоделство шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски.

Коронавирус