среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 214
home Вести

Трифун Костовски се враќа во политиката: Јас не сум гаталец, јас сум паталец

Трифун Костовски се враќа во политиката: Јас не сум гаталец, јас сум паталец

Трифун Костовски најави дека политички ќе се активира веќе за следните парламентарни избори. Себеси се смета за паталец, ама тврди дека не пати за функција.

-Јас реков дека нема да бидам само обичен гласач. На локални избори нема да учествувам, но од следните парламентарните избори не се откажувам. Дали политичка партија или некој фронт – се уште размислувам. Незадоволството во Македонија достигнува до крајни граници. Јас не патам од тоа да добијам функција, нема ниедно место во Македонија на кое некому му е загарантирано. Денеска немаме веќе доверба во политичките лидери. Мојата поддршка е обичниот човек. Има сила во земјава, ама таа треба да се вкалкулира. Јас не сум гаталец, јас сум паталец. Искуството и работата ме учеле да бидам тоа што сум, но ме учеле и да не ја наведнувам главата, вели стопанственикот Трифун Костовски во Студио 10 на ТВ24.

Локални избори 2021