сабота, 3. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Трибина на темa „Владеење на правото како клучен фактор на евроинтеграциите“

Трибина на темa „Владеење на правото како клучен фактор на евроинтеграциите“

Во организација на Републичката комисија за младинска мобилност и ЕУ интеграции, денес во Струмица се одржа трибина на тема “Владеење на правото како клучен фактор на евроинтеграциите.”

На трибината се обратија Дајанчо Ефтимов, Стефан Андоновски, Томе Марангозов и Тања Дедејска. Владеењето на правото е фундаментот на интеграциониот процес за влез во ЕУ.

Учесниците на трибината нагласија дека сепак, кон ЕУ не се оди со инспекции во служба на власта и политички прогон на неистомислениците.