среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 175
home Вести

Три храбри девојки меѓу коњаниците на Илинденскиот марш

Три храбри девојки меѓу коњаниците на Илинденскиот марш

Оваа година три девојки со коњниците тргнуваат на Илинденскиот марш за Крушево, со цел да им оддадат почит на хероите.

Драгана Каловска трета година по ред учествува, Елена Мишева втора година, а за прв пат нив ќе им се приклучи и 17 годишната Марија Стамболиска. Пред да тргнат на пат, тие имаа подготовки.

Извор: faktor.mk

Коронавирус