петок, 14. август 2020. Вести денес: 32
home Вести

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

Директорот на оваа клиника изјави дека ниту еден од нив не е на апарати за дишење, а состојбата на 14-мината други пациенти е под надзор на медицински тимови.

Коронавирус