недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 100
home Вести

Трајановски: Лесно е да ветувате чист воздух, тешко е да се работи, вашата лажна борба има крај

Трајановски: Лесно е да ветувате чист воздух, тешко е да се работи, вашата лажна борба има крај

❗️Лесно е да шетате со маски и да ветувате дека ќе го исчистите воздухот, тешко е да се работи.
❗️Да ги исклучите имструментите а некои од нив и денеска да не покажуваат резултати не е борба против загадувањето.
❗️Да ветувате гасификација а 3.5 години да не гасифицирате ниеден објект не е борба за чист воздух.
❗️Да ветувате мораториуми за градба а да продавате зелени површини за згради не е борба за зелено Скопје туку е лицемерие.
❗️Во месец јануари, кој важеше за најветровит во последбите 10 години, мерната станица во ❗️Центар покажува дека чист воздух имало само 8 од 31 ден.
❗️❗️❗️Вашата лажна борба има крај а тоа ќе ви го кажат оние кои 4 години ги лажевте.

Фејсбук статус на Коце Трајановски

ЕУРО 2020

Македонија