понеделник, 9. мај 2022. Вести денес: 179
home Вести

Тевдовски се враќа на Економскиот факултет

Тевдовски се враќа на Економскиот факултет

Драган Тевдовски, поранешниот Министер за финансии откако денеска беше разрешен во Собранието, најави дека се враќа на Економскиот факултет.

-Чест ми е што ја водев најдобрата институција во земјава. Се гордеам што имав одличен тим со кој не се плашев да влезам во ниту една битка. Благодарност до вработените во Министерството за финансии што беспоштедно работеа да ги спроведеме реформите. Најголемата награда за мене за овие две години, доаѓа деновиве кога насекаде граѓани ме застануваат и ми велат: „браво и главата горе”. Тоа е за мене најдобриот начин да се излезе од едно министерство. И затоа со главата горе и целосно посветен се враќам на Економскиот факултет, пишува Тевдовски на Фејсбук.

Коронавирус