среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Телеграма од Чулев: Наредбите од Спасовски не важат – сите прераспоредени да се вратат на старите работни места!

Телеграма од Чулев: Наредбите од Спасовски не важат – сите прераспоредени да се вратат на старите работни места!

Со телеграма од 10 јануари до сите организациони единици, министерот за полиција Наќе Чулев ги известува сите во министерството за внатрешни работи дека сите наредби на екс министерот Оливер Спасовски со кои полициските службеници неколку саати пред нова година 2020, од страна на Весна Доревска и Виолета Влаховиќ беа прераспоредени во други полициски станици и деградирани – престануваат да важат.

Сите работници треба да се вратат на местата од кои биле прераспределени, стои во телеграмата на Наќе Чулев до сите организациони единици на МВР.

Коронавирус