понеделник, 1. март 2021. Вести денес: 18
home Вести

Тажна вест: Почина познатиот македонски адвокат Ефто Спироски

Тажна вест: Почина познатиот македонски адвокат Ефто Спироски

На 68 годишна возраст почина адвокат Ефто Спироски.Тој беше еден од адвокатите кои застапувале најголем број на клиенти.

Во својата кариера често бранеше обвинети за тешки кривични дела, а имаше и ситуации кои беше под закани за својот живот. За еден случај му беше поставена и бомба под автомобилот.

Погребот ќе се одржи во понеделник во 11 часот во неговот родно Никифорово.

Коронавирус