петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Тасевски:Ова што се случи во театар„Комедија“ беше борба помеѓу две лобија од ист тим

Тасевски:Ова што се случи во театар„Комедија“ беше борба помеѓу две лобија од ист тим

Сашо Тасевски, поранешен директор на Драмски театар во своето гостување во емисијата „Што не е јасно“ зборуваше за состојбата во културата односно за поставување на новиот директор во театар „Комедија“ каде посочи дека ова што се случи во театар„Комедија“ беше борба помеѓу две лобија од ист тим.

– Една од првите заложби на СДСМ кога доаѓаа на власт беше и комплетна департизација на државата во сите сегменти , но излезе дека тоа е една од многуте лагите на Зае, остана се партизирано и мислам дека е кренето на едно повисоко ниво затоа што сите оние кои мислеле дека допринеле за победата на СДСМ во 2017 година дека заслужуваат да имаат некоја функција. Целата култура е партизирана, не е само еден сегмент. Ова што се случи во театар „Комедија“ беше борба на две лобија од ист тим, така да успееја да избркат еден и си донесоа друг свој човек. Да ставите некој да раководи со тетарот кој не бил дел од тоа, за тоа треба многу занает и многу години искуство поминато во театарот. Но ќе кажам се е во државата негативна селекција , така што компетенциите се она што најмалку се бара, се оди преку партија и резултатот го гледаме во цела држава, рече Тасевски во своето гостување

ЕУРО 2020

Македонија