четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 1
home Вести

Тасевски: Ќе ја пееме ли химната со тралала, наместо стихот за Гоце, Даме, Питу, Груев…

Тасевски: Ќе ја пееме ли химната со тралала, наместо стихот за Гоце, Даме, Питу, Груев…

Актерот и поранешен директор на „Драмски театар“, Сашо Тасевски, реагира на отсуството на одговор на македонските власти на бугарските ултимативни барања и Гоце Делчев да се прогласи за Бугарин.

„…А бе химната ќе мора да ја смените. Нема веќе оној стих Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев… Ќе мора да го пееме со тралала… Делчево нема да може да се вика така, ако му остане името ќе биде бугарски град. На населбата Даме Груев, ќе мора да и го вратите старото име Гологузица…“- пишува меѓу другото Тасевски на Фејсбук.

Коронавирус