понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Тарчуловски: Ѓорчепетровци се патриотска сорта и тие никогаш нема да го свртат грбот на Македонија

Тарчуловски: Ѓорчепетровци се патриотска сорта и тие никогаш нема да го свртат грбот на Македонија

„Кога ќе дојдам во Ѓорче, не можам, а да не ги испочитувам паднатите браќа кои ми беа соборци и со кои заедно ја бранев оваа држава.

Стисокот на раката на мајката и таткото на загубеното чедо секогаш ме потсетуваат колку и зошто треба да се бори човек за Македонија.

Ѓорчепетровци се патриотска сорта и тие никогаш нема да го свртат грбот на Република Македонија“-пишува Јохан Тарчуловски на својот Фејсбук профил.

Коронавирус