среда, 20. октомври 2021. Вести денес: 23
home Вести

Светски ден на борба против беснило

Светски ден на борба против беснило

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) денеска организира тркалезна маса по повод Светскиот ден на борба против беснило.

На настанот ќе учествуваат стручни лица од АХВ, претставници од Ветеринарната комора, Институтот за јавно здравје и науката.

Тркалезната маса ќе ја отвори директорот на Агенција за храна и ветеринарство, Николче Бабовски.

Се очекува уште еднаш да биде испратена пораката, сопствениците редовно да ги вакцинираат домашните миленици.

Според податоците, на глобално ниво, секои девет минути некој умира од беснило. За да се спречи ширењето на болеста, милениците мора да се вакцинираат.

Локални избори 2021