четврток, 20. јуни 2019. Вести денес: 25
home Вести

Светски ден на акредитацијата и 15 години од основањето на Институтот

Светски ден на акредитацијата и 15 години од основањето на Институтот

Институтот за акредитација на Република Македонија денеска ќе го одбележи Светскиот ден на акредитацијата и 15 години од основањето.

Одбележувањето е под мотото „Акредитација: Обезбедување побезбеден свет“.

Институтот во рамки на одбележувањето ќе го промовиран „Годишниот извештај за работа на ИАРМ за 2017 година“ и официјално ќе бидат врачени сертификатите на акредитираните и реакредитираните тела за оцена на сообразност во периодот јуни 2017 – ноември 2018 година.