четврток, 4. јуни 2020. Вести денес: 46
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Светски, а наше: Прв македонски календар со пожарникари- спасители од кои на жените ќе им се „слоши“ (ФОТО)

Светски, а наше: Прв македонски календар со пожарникари- спасители од кои на жените ќе им се „слоши“ (ФОТО)

Во Скопје денеска ќе биде промовиран првиот македонски календар со фотографии од пожарникари-спасители на Скопската противпожарна бригада.

Календарот содржи 13 колор фотографии од сите четири чети на Противпожарната бригада во Скопје направени во просториите на бригадата и во нив се прикажани и дел од возниот парк и заштитната опрема што ја носат пожарникарите.

Иницијатор на проектот е пожарникарот Михаил Караколев, а автор на календарот е фотографот Димитар Апостолов. За кастингот бил задолжен Ненад Келебиќ.

Промоцијата на календарот беше закажана за 14 февруари, но беше откажана поради трагичната сообраќајна несреќа на автопатот Скопје – Тетово.

Коронавирус