петок, 4. декември 2020. Вести денес: 50
home Вести

Сведок во “Титаник” не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на жители на една адреса

Сведок во “Титаник” не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на жители на една адреса

Долгогодишно вработена во управни служби, а сега во пензија – Љиљана Потиќ и сведок на денешната расправа во случајот “Титаник” изјави пред судот дека не познава пропис или закон со кој се ограничува бројот на луѓе кои што смеат или несмеат да живеат на иста адреса.

На прашање на обвинетиот Илија Димовски дали таа знае дека избирачкото право на граѓаните од Р. Македонија доколку тие поседуваатдржавјанства е исто, како за оној во Канада или Австралија или Корча од Албанија, таа одговори потврдно со да и додаде дека тоа е според Уставот на Р. Македонија.

Коронавирус