четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 119
home Вести

Сведок во случајот на СЈО „Општина Центар” не препозна ниту еден обвинет во судницата

Сведок во случајот на СЈО „Општина Центар” не препозна ниту еден обвинет во судницата
Во Кривичен суд во тек е испрашување на сведоци кои биле присутни на настаните во општина Центар во 2013 година.

За денешното рочиште беа планирани три сведока, но едниот сведок Никола Георгиевски поради само за него познати причини не се појави во судницата.

Еден од сведоците Јован Тагасовски кој во 2013 година бил советник од редовите на СДСМ и коалицијата, рече дека не се сеќава дали некој од советниците бил повреден, иако некои од нив излегле надвор меѓу толпата.

Сведокот Тагасовски не препозна никој од обвинетите во судницата, само рече дека Миле Јанакиевски лично го познава.

Коронавирус