четврток, 22. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

Свечено одбележување на Св. Кирил и Методиј во организација на Педагошки факултет

Свечено одбележување на Св. Кирил и Методиј во организација на Педагошки факултет

Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје по повод патрониот празник на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ денеска  организира свечено одбележување на 24 Мај, Денот на сесловенските просветители, св. Кирил и Методиј.

Во рамките на свеченоста ќе се одржи Вториот поетски студентски фестивал „На крилата на зборот“, на кој ќе учествуваат студенти поети од неколку факултети од Скопје, Битола и Штип.

Предвидено е и доделување награди за најдобрите есеи на тема „Библиотеките и библиотекарството во 21 век“.

Коронавирус