четврток, 12. мај 2022. Вести денес: 15
home Вести

Судот во Скопје го ослободи Никола Груевски

Судот во Скопје го ослободи Никола Груевски

Кривичниот суд донесе решение и ја запре постапката против поранешниот премиер, Никола Груевски, за случајот „Траекторија“ за кинеските автопати во земјава.

Неговиот адвокат, поставен по службена должност, го побарал ова поради апсолутно застарување на делото поради фактот што за разлика од останатите обвинети, Груевски беше обвинет со обвинителен предлог за казна од 1-3 години за примање награда за противзаконито влијание.

 

Коронавирус