понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 32
home Вести

Судот не му дозволува пауза на болниот Едмонд Темелко 

Судот не му дозволува пауза на болниот Едмонд Темелко 

Судијата не дозволи пауза на рочиштето Титаник, по барање на адвокатот на Едмонд Темелко, кој има здравствена документација со која се потврдува неговата потреба од кратка пауза на секои два часа.

Тој им рече дека после воведните зборови на Димитар Дангов ќе дозволи пауза. Имајќи во предвид дека воведните говори на бранителите не трааат помалку од еден час, Едмонд Темелко ќе почека уште најмалку половина час за пауза.

Инаку рочиштето почна во 10 часот утрово.

Најнови вести

Коронавирус