недела, 16. јануари 2022. Вести денес: 99
home Вести

Илија Трпков реизбран за претседател на подружницата на судии од Основниот суд Скопје при Здружението на судии

Илија Трпков реизбран за претседател на подружницата на судии од Основниот суд Скопје при Здружението на судии

Подружницата на судии од Основен суд Скопје при Здружението на судии на денешната седница повторно го избра за претседател на подружницата, судијата Илија Трпков.

Реизборот на судијата Трпков, како што информираат, е поради претходните успешни активности и потврдена анимација на работата на Кривичниот суд Скопје.

-Сето ова е во интерес на самите судии и сите принципи на обезбедување на правдата согласно законите и Уставот и ратификуваните меѓународни договори. Подружницата се залага за сите права на судиите, како и за правата на граѓаните-странките во постапката. Очекуваме конструктивни предлози кои соодветно ќе ги проследиме и реализираме, се вели во соопштението од Подружницата на судии на Кривичниот суд Скопје.

Коронавирус