вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 80
home Вести

Студија за регулативата за употреба на јазиците во Македонија

Студија за регулативата за употреба на јазиците во Македонија

Во Хотел „Холидеј ин“ денеска ќе биде промовирана студијата „Проценка на влијанието на регулативата (ПВР) за употреба на јазиците во Македонија“.

Најавено е присуство на претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Студијата е изработена во рамките на проектот „Проценка на влијанието на регулативата за употреба на јазиците”, како дел од шемата за подгрантирање на проектот „ ПВР во сенка: промовирање на креирање политики базирани на докази”, финансиран од Европската Унија, а во имплементација на Институтот за Демократија „Социетас Цивилис” – Скопје (ИДСЦС) и Центарот за економски анализи (ЦЕА).