вторник, 1. декември 2020. Вести денес: 119
home Вести

Стоматолозите се закануваат со протести и штрајк

Стоматолозите се закануваат со протести и штрајк

Стоматолошката комора на Македонија со ултиматум до Фондот за здравство и Министерството. Доколку до 10 декември не се исполнат нивните барања ќе организираат протести и генерален штрајк.

Меѓу седумте барања се и зголемувањето на цените за специјалистичките стоматолошки услуги, проширување на пакетите за специјалистички услуги, како и да им се овозможи на специјалистите да ја вршат нивната работа на целата територија на државата. Се жалат дека едвај преживуваат како последица на минималните плати кои со години наназад не се променети.

Коронавирус