сабота, 15. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

Стојаноски и Мисајловски: Невработеноста ќе ја спуштиме под 10%, повисоки плати, 4 нови клнички центри…

Стојаноски и Мисајловски: Невработеноста ќе ја спуштиме под 10%, повисоки плати, 4 нови клнички центри…

Со носителот на изборната единица 2 Vlado Misajlovski.
Во проектот ” Обнова на Македонија” се обврзуваме на:

▶️ Зголемување на просечна плата во државата за +25% за еден мандат.
▶️ Зголемување на просечната пензија на пензионерите за +20% во еден мандат или тоа ќе значи повеќе од 3000 денари повеќе за секој еден пензионер.
▶️ Невработеност под 10%.
▶️ 0% персонален данок за млади до 29 години.
▶️ Рамен данок од 8%.
▶️ Да нема неасфалтиран регионален, магистрален и локален пат, односно целосна реконструкција на повеќе од 1.000 километри патишта
▶️ 300 милиони евра инвестиции во изградба на нови водоводи и канализации .
▶️ Целосна гасификација на Македонија.
▶️ До 50-тина проценти почист воздух во првиот мандат од сега.
▶️ Изградба на нови 20 и реконструкција на најмалку 50 училишта во Република Македонија.
▶️ Поголеми примања за Универзитескиот наставен кадар.
▶️ Поголеми плати за професорите во основното и средното образование.
▶️ Национална мрежа на 4 нови клинички центри
▶️ За 20% повисоки плати во здравството за сите.

Затоа што ја сакаме Македонија.

Коронавирус