четврток, 29. јули 2021. Вести денес: 1
home Вести

Стојаноска на средба со претставници од Здружението на слепи, Здружението на глуви и наглуви лица и Здружението на лица со телесна инвалидност “Мобилност” за Тетово и Гостивар

Стојаноска на средба со претставници од Здружението на слепи, Здружението на глуви и наглуви лица и Здружението на лица со телесна инвалидност “Мобилност” за Тетово и Гостивар

Утрово во Тетово, остварив средба со претставници од Здружението на слепи, Здружението на глуви и наглуви лица и Здружението на лица со телесна инвалидност “Мобилност” за Тетово и Гостивар.

За овие наши сограѓани, ВМРО-ДПМНЕ, во проектот www.obnova.mk, додаде нови мерки, како поголема инклузивност, активни стимулативни мерки за фирмите кои ќе вработуваат лица со инвалидитет, формирање на координативно национално тело, кое континуирано ќе работи на препознавање на проблемите и унапредување на правата на овие граѓани и редица други, објави на својата Фејсбук страница носителот на листата во ИЕ6 Дафина Стојаноска.

Коронавирус