петок, 14. јануари 2022. Вести денес: 129
home Вести

Стево ќе ги спаси Турците од Каурите во Македонија: По заминувањето на Османлиите, останавме сами во оваа каурска држава

Стево ќе ги спаси Турците од Каурите во Македонија: По заминувањето на Османлиите, останавме сами во оваа каурска држава

Инфомакс објави видеоснимка на која претсдателот на Демократската партија на Турците во Македонија, Бејџан Илјас упатува низа на навреди кон македонската држава и народ. Демократската партија на Турците го поддржа Стево Пендаровски на овие претседателски избори.

На собирите на кои агитира за Пендаровски, Илјас погрдно вели вели дека Турците во Македонија живеат во каурска држава.

100 години бopбата ни продолжува. По заминувањето на Османлиите, Турците и сите муслиманите останавме сами. Останавме сами скоро 100 години во оваа каурска држава со каурите.

Коронавирус