понеделник, 26. октомври 2020. Вести денес: 33
home Вести

Стефаноски: Владата и Филипче не го послушаа апелот и не ја тестираат популацијата- Последиците се веќе огромни, а одговорноста е нивна!

Стефаноски: Владата и Филипче не го послушаа апелот и не ја тестираат популацијата- Последиците се веќе огромни, а одговорноста е нивна!

Стивна аплаузот! Сега да согледаме еден факт: Од вкупно околу 280тина направени теста имаме 67 позитивни, од кои 19 во еден ден (17 од новозаразените се тестирани во приватна клиника). Тоа е висок процент на заразени и доказ дека се тестираат само пациенти со симптоми. Тоа е погрешно и не е одраз на вистинската ситуација, вели поранешниот директор на ФЗОМ Сашо Стефаноски.

-Препораките и на меѓународните здравствени организации се: тестирај, тестирај, тестирај!
Владата и Филипче не го послушаа тој апел, едноставно не ја тестираат популацијата и така ја направија најголемата грешка! Последиците се веќе огромни! Одговорноста е нивна!, пишува Стефаноски на Фејсбук.

Коронавирус