понеделник, 23. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

Стартот на учебната година уште е неизвесен, МОН и СОНК денес ќе се произнесат

Стартот на учебната година уште е неизвесен, МОН и СОНК денес ќе се произнесат

Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК, Јаким Неделков, свикува Прес-конференција, а во врска со најавениот предупредувачки штрајк на СОНК, што ќе се одржи на 02.09.2019 година (понеделник).

Прес-конференцијата ќе се одржи на 01.09.2019 година (недела), со почеток во 12 часот, во салата за состаноци на СОНК, на улица Маџир Маало бр. 36 – Скопје.

За претходно, прес-конференција има закажано и Министерството за образование и наука.

Коронавирус