недела, 4. јуни 2023. Вести денес: 73
home Вести

Станков за Топ Тема: Најголем број од човечките тела се пронајдени кај задната врата од автобусот, која за жал не можела да се отвори

Станков за Топ Тема: Најголем број од човечките тела се пронајдени кај задната врата од автобусот, која за жал не можела да се отвори

Директорот на судска медицина Александар Станков не може да зборува за причините за несреќата, но вели дека посмртни останки биле пронајдени на неколку места во автобусот а во најголем број кај задната врата која за жал не можела да се отвори.

Директорот на судска медицина, Александар Станков не може да зборува за причините за несреќата но вели дека тела биле пронајдени на неколку места во автобусот, а во најголем број кај задната врата која за жал не можела да се отвори.

Судските вештаци беа на лице место заедно со обвинителите веднаш по несреќата. Двајца експерти се од неделата заминати во Софија каде ќе ја мониторираат или ќе помагаат доколку е потребно во идентификацијата на жртвите.

Можно е таа да да заврши до крајот на неделава, а потоа нашата држава да организира транспоорт на посмртните останки до роднините.

Најнови вести