среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 169
home Вести

Станбен кредит од „УНИБанка“ со 3,95% фиксна годишна каматна стапка

Станбен кредит од „УНИБанка“ со 3,95% фиксна годишна каматна стапка

Сакате да купите стан или куќа? Сакате да го реновирате вашиот имот? „УНИБанка” нуди на пазарот нови атрактивни услови за станбен кредити за физички лица. Со понудата „Нов дом” банката на своите клиенти им нуди одлични услови и можност релаксирано да инвестираат во својот нов дом. Станбениот кредит е со фиксна каматна стапка од 3,95% за првите пет години за сите клиенти со редовни месечни приходи од над 10.000 денари.  По завршување на петата година од отплата на кредитот каматната стапка е варијабилна.

Станбениот кредит „Нов дом” на „УНИБанка“ им нуди сигурност и спокојност на клиентите при планирањето на нивниот буџет, како и опција за рефинансирање на кредити од други финансиски институции. Кредитот се дава без дополнителни трошоци за проценка на имот, освен првата година.

По барање на клиентот, Банката нуди бесплатно мобилно банкарство, кредитна картичка и дозволено пречекорување на сметка.

Максималниот рок за исплата на кредитот е 30 години. Предмет на заемот е купување имот, но и реновирање и преуредување.

За повеќе информации: http://www.unibank.mk/

Коронавирус