понеделник, 1. август 2022. Вести денес: 137
home Вести

Стаменковска во посета на Секторот за комуникации: Потребно вистинско вложување во високо стручен кадар

Стаменковска во посета на Секторот за комуникации: Потребно вистинско вложување во високо стручен кадар

Дополнителниот заменик министер за информатичко општесство, Невенка Стаменковска Стојковски денеска оствари средба со вработените од Секторот за комуникации, при што заеднички беше констатирано дека е потребно вистинско вложување во високо стручен кадар кој најодговорно и професионално ќе одговори на предизвиците кои следуваат а се поврзани со Стратегијата.

-Денес бевме на посета во Секторот за комуникации каде се сретнавме со вработенитe. Накратко ни беа образложени предизвиците кои следуваат при имплементација на мерките и активностите со кои е предвидено да се постигнат националните бродбенд таргети, објави на својот Фејсбук профил дополнителниот заменик министер за информатичко општесство, Невенка Стаменковска Стојковски .

-Имајќи ја во предвид важноста за спроведување на надлежностите на овој Сектор, заеднички констатиравме дека е потребно вистинско вложување во високо стручен кадар кој најодговорно и професионално ќе одговори на предизвиците кои следуваат а се поврзани со Стратегијата, вели во својата објава Стаменковска Стојковски.

Коронавирус