недела, 31. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

Српски историчар тврди: Ова ќе биде новото име на Македонија

Историчарот др. Александар Раковиќ изјави дека наместо досегашната Република Македонија, односно Поранешна Југословенска Република Македонија (ПЈРМ), сега е договорено ново име.
Српски историчар тврди: Ова ќе биде новото име на Македонија

Српскиот историчар Александар Раковиќ во изјава за српските медиуми вели дека е договорено новото име на нашата земја.

После влезот на Црна Гора во НАТО, следен чекор на Вашингтон на Балканот ќе биде решение за кризата во Македонија, државата треба да добие ново име за да се реши деценискиот спор со Грција и да се овозможи прием во НАТО.

Историчарот др. Александар Раковиќ изјави дека наместо досегашната Република Македонија, односно Поранешна Југословенска Република Македонија (ПЈРМ), сега е договорено ново име- Централнобалканска република (ЦБР).

 

Најнови вести

Коронавирус